8. august 2016

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


 Bøker jeg leste i forrige uke:

 Nattens stemme - Nora Roberts
The Gunslinger (The Dark Tower, #1) - Stephen King

Antall leste sider i forrige uke:

423 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen, istedet ble det andre innlegg som ikke kunne utsettes, og det var disse:
Månedens Bokanbefaling (juli), Sommerlesing (oppdatering) og Rosemary's Baby (bok vs film), pluss standardinnleggene som er mandagsinnleggene og helgelektyreinnleggene. 

Bøker som leses nå:

Det er noe som ikke stemmer - Martina Haag (roman/voksen)
Fergen - Mats Strandberg (horror, fantasy/ungdom,voksen) 

Planlagte bøker denne uken:

 Det er noe som ikke stemmer - Martina Haag (roman/voksen) 
Fergen - Mats Strandberg (horror, fantasy/ungdom,voksen) 
The Crossroads - Niccolò Ammaniti (thriller, roman/voksen)
Hviskeren - Karin Fossum (krim/voksen)

Fredagskvelden ble jeg ferdig med Nattens stemme av Nora Roberts og begynte etterpå å lese Det er noe som ikke stemmer av Martina Haag. Den ble jeg ikke ferdig med siden jeg leser andre bøker ved siden av, deriblant Fergen av Mats Strandberg som er min nattlektyre. Jeg ble ikke ferdig med den i helga som håpet, men det nærmer seg. Har ikke mange sidene igjen, så blir ferdig med den i en av de nærmeste nettene. Og i går kveld leste jeg ut The Gunslinger av Stephen King som er første bok i The Dark Tower serien, og den var like bra som da jeg leste den i 2011. Har ikke lest resten av serien, men det har jeg og en annen bokblogger bestemt oss for å gjøre og første bok er overstått. Jeg har ikke fått bok to i posten ennå, men vi skal samlese den så fort den dukker opp. Vet ikke når vi skal skrive anmeldelse av første bok ennå, men det blir vi vel enig om i løpet av uken. Greit med en tidsfrist å forholde seg til, så skal gi nærmere beskjed hvis det ikke blir denne uka.

Hvis jeg blir ferdig med enten Det er noe som ikke stemmer eller Fergen, skal jeg begynne på The Crossroads av Niccolò Ammaniti. Det er en blanding av thriller og roman. Har lest en bok av ham for flere år siden og det er I'm not scared, som jeg likte veldig godt og ville lese flere bøker av ham. The Crossroads har stått ulest i en av hyllene ufortjent lenge, så nå er det på tide. Bøkene hans er egentlig på italiensk, men mine utgaver er på engelsk, heller det enn norsk. Så denne er jeg spent på siden jeg likte I'm not scared godt, men er også en person som prøver å la være å ha for høye forventninger for da blir man ikke så lett skuffet. Det beste er å være nøktern til alt.

Håper å begynne på en bok til før uka er over og da blir det; Hviskeren av Karin Fossum. Det er hennes nyeste bok i Konrad Sejer serien og jeg har lest alle Sejer bøkene hittil. Fossum er god på psykologisk innsikt, hun beskriver outsidere godt og det samme når det gjelder skjebnesvangre stunder. Liker også etterforskeren i bøkene hennes, Konrad Sejer. Han virker lun og god. Jeg har ikke likt alle bøkene i Sejer serien, men de fleste.

Skulle gjerne ha hatt evnen til å lese en bok pr.dag, men den evnen har jeg dessverre ikke ...

Ellers er jeg dritlei av OL i Rio allerede. Skal ikke se på TV2 før det styret er over. Jeg er allergisk mot all slags sport bortsett fra sjakk og amerikansk fotball. Det er det eneste jeg følger med på av sport.

4 kommentarer:

 1. Fin oppsummering! Gleder meg til å lese videre i Det mørke tårn, også interessant hvordan det er at vi leser henholdsvis norsk og engelsk. Ellers burde jeg lest Fossum, ettersom du sier hun er god på psykologisk innsikt. Slikt liker jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:) Ja, Fossum anbefales, spesielt Sejer bøkene, så det er bare å sette i gang. Fossum er virkelig god på outsidere og psykologisk innsikt, så tror du vil like henne:)

   Spent på fortsettelsen av serien jeg også. Skjønner ikke hvor King tar fantasien fra. Jeg har prøvd å lese King på norsk før, men synes han mister fortellerstemmen i oversettelsen og da blir det ikke det samme:/ Han har en helt egen fortellerstemme som ingen klarer å kopiere, hvis du skjønner hva jeg mener?

   Slett
  2. Fossum skal bli, men nå nok nøye seg med å ligge lengre ned på leselisten ettersom det er en haug over allerede :)

   Ja, skjønner godt hva du mener med å lese engelsk vs norsk. Nå har jeg ikke lest King på engelsk før, og uansett er det mange år siden, men neste gang blir det på hans eget språk!

   Slett
  3. Skjønner problemet for sliter med det dilemmaet selv. Har en haug av bøker som venter på å bli lest og prøver så godt jeg kan å pløye meg gjennom bunkene. Sånn er det vel å være en bokhamstrer;)

   King har et helt særegent språk som ingen oversettere eller andre forfattere klarer å kopierer og når jeg leser ham på engelsk så er det akkurat som jeg hører stemmen hans og han snakker direkte til meg. Det er rart, men han har den evnen. Har prøvd å lese ham på norsk, men det ble bare ikke det samme:)

   Slett