27. juli 2015

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering
 Bøker jeg leste i forrige uke:

Lukk øynene - Josh Malerman

Antall leste sider i forrige uke:

427  sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Regnbuepyttene - Chand Svare Ghei
Piken på toget - Paula Hawkins
  
 Bøker som leses nå:

Blindgang - Jørn Lier Horst (krim/voksen)
Needful things - Stephen King (grøss, thriller/voksen)

Planlagte bøker denne uken: 

Har ikke kommet så langt i Blindgang ennå, så planen er å lese videre i den og også komme meg videre i Needful things. Den tar litt tid siden den er på 933 sider, men jeg har det ikke travelt. Og når jeg blir ferdig med en av disse skal jeg begynne på Monster av Jørgen Jæger. Har ikke lest noe av ham før, men å prøve seg på nye og "ukjente" forfatterskap skremmer ikke meg. Har hørt mye bra om Jørgen Jægers bøker, men som vanlig er jeg forsiktig med forventninger, for med for store forventninger blir man lettere skuffa:) Så mer bøker rekker jeg vel ikke denne kommende uka. 

I forrige uke ble bare en bok lest og det er for dårlig. Vanligvis leser jeg to - tre bøker i uka, men det er ikke alle bøker som fenger og da går det gjerne tregere. Det går gjerne tregere når jeg leser bøker som ikke fenger, og bøker som er mursteiner. Men det får bare ta den tiden det tar. Jeg synes ikke at Needful things på 933 sider er kjedelig for den liker jeg godt, men den tar litt tid for jeg må dele opp lesingen mye siden boka er så tykk. Noen bøker krever mer tid enn andre. Sånn er det bare:)

9 kommentarer:

 1. Jeg trodde også det bare skulle bli en bok denne uka etter å ha brukt hele nesten hele uka på Hulder av Tonje Tornes(ikke bokas feil, bare jeg som har vært litt dårlig på å lese), men så plutselig spurta jeg igjennom Lyden av asfalt av Yngve Kveine fra lørdag kveld til søndag ettermiddag så da ble ikke uka så værst allikevel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir flau de gangene jeg ender opp med bare en bok på en uke. Spesielt når jeg vet at jeg kan lese mer enn det og vanligvis to-tre bøker i uka. Men kan jo ikke sitte og lese hele tiden og gjøre litt andre ting ved siden av også. Pluss at det er ikke alle bøker som fenger.

   Jeg har lest både Hulder og Lyden av asfalt. Gode bøker, men likte Lyden av asfalt hakket bedre selv om jeg er ingen fan av Jokke & Valentinerne, men det trenger man heller ikke å være for å like den boka:) Virker som du har hatt en god leseuke:)
   Selv skal jeg prøve å smelle til to bøker denne uka:)

   Slett
  2. Regner med at anmeldelse av Lyden av asfalt kommer på bloggen min imorgen. Jeg skal derfor ikke si for mye her, men jeg er veldig glad i Jokke og boka forsvant fort og det gjør dem ikke for meg hvis jeg ikke blir fenga ;)

   Slett
  3. Jeg likte aldri Jokke & Valentinerne. Jeg liker sær musikk, men syntes de var vel sære, men selv om boka er en hyllest til dem, likte jeg boka selv om jeg var utrolig skeptisk i utgangspunktet. En god oppvekstroman. Ingen Knausgård, men slett ikke verst.

   Slett
 2. Det kunne vært 0 bøker lest i forrige uke, en er bedre ;) Som du sier er det slik at noen tar lengre tid enn andre, og det finnes jo også de bøkene som faktisk fortjener at vi ikke leser dem så alt for fort.

  Jeg liker forresten det nye mandagsbildet ditt veldig godt, og jeg må si at jeg er imponert over hvor dyktig du er! Flott var det, og jeg må si at grafisk design er jo et knallbra yrke å ha når man er blogger, da er det jo bare fantasien som setter grenser for bilder man kan lage for å pynte opp bloggen eller anmeldelsene sine. Dessverre er jeg ikke så kreativ, men jeg fikk forhåpentligvis en annen egenskap den dagen kreativiteten ble delt ut da jeg kom til ;) Uansett er jeg skikkelig misunnelig, på en positiv måte, på deg som får det til så flott :D

  SvarSlett
 3. Haha, ser ut som "jeg må si" er min nye greie, beklager dagens dårlige vokabular.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ikke vær streng mot deg selv, Mari. Det er nok at jeg er streng mot meg selv:)
   Ja, grafisk design er gøy. Det er det jeg er utdannet i, men dessverre har jeg merket at det er ikke det letteste yrket å få siden det er så populært. Alle vil være grafisk designer, og/eller jobbe med noe kreativt, så derfor er det hardere å få slike jobber. Men det er jo ingen som kan si nei med at jeg kan leke meg med det i fritiden slik at jeg ikke glemmer det jeg har lært:) Syns det er litt morsomt å sette litt preg på egne bilder. Liker jo Pusur også, med tanke på Pusurbildene jeg lånte på mandagsinnleggene før i tiden, men følte det var på tide med et eget bilde for å ha på mandagsinnleggene. Liker å ha litt struktur og må ta vare på de få strukturene jeg har i livet for tiden, hahah:) Jeg er ikke i form til å male landskapsbilder for tiden og da er det også litt kjekt å leke seg med grafisk design så ikke kreativiteten dovner helt bort:)

   Og du har rett, bøkene man trenger god tid og som trenger mer oppmerksomhet enn andre, er så gode at de fortjener den lange tiden de får. Jeg har også opplevd dårlige bøker jeg måtte lese lenge i, men Needful things er slett ikke dårlig. Jeg liker at den tar lang tid for da får man bedre inntrykk av personene og situasjonene. Så denne gangen har jeg ikke noe i mot at denne boka tar litt tid:) Man kan jo ikke bare rase gjennom bøkene heller:)

   Takk for koselig tilbakemelding. Du sier at du skriver jeg må si ofte. Men det gjør ikke noe. Vet ikke hvilke ord og uttrykk jeg bruker mest skriftlig, men muntlig bruker jeg veldig ofte ordet liksom (helt ufrivillig) og det er enda verre. Så du har ikke noe å "skamme" deg for:)

   Slett
 4. Tre bøker i uka er superbra, syns jeg :) Jeg leser som oftest ca en bok i uka, skulle gjerne lest flere, men tia strekker dessverre ikke til. Akkurat nå holder jeg på med Jon Michelets tredje bok i serien"En sjøens helt", og den tar det meg sikkert et par tre uker å komme igjennom. Needful things må jeg sjekke ut, kanskje det er en bok for meg..selv om den er over 900 sider :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ble bare en bok denne uka dessverre, men når jeg er i form og har energi til det ender jeg opp som regel på tre bøker i uka og det nivået har jeg tenkt å komme meg på igjen. For det er ikke så lenge siden jeg klarte det sist gang:) Så det er ikke umulig:) Har ikke mange andre hobbyer heller og er avhengig av å gjøre noe for å få tiden til å gå, og å lese er ikke det verste man kan gjøre:)

   Men det er jo bra at andre er litt opptatt med andre ting også. Selv fargelegger jeg litt, ser litt tv, men oftest leser jeg. Har ikke lest den Michelets serien ennå, men jeg er svært nysgjerrig på den serien. Så ser ikke bort i fra at jeg kommer til å prøve meg på den i løpet av året. Liker å lese litt av forfattere jeg ikke har lest noe av fra før. Ikke bare lese kjente. Liker variasjon.

   Needful Things kan anbefales. Selv om den er på over 900 sider så føles den ikke tung og innholdet er spesielt og interessant:)

   Slett