9. januar 2015

Helgelektyre(76)

Selvfølgelig skal jeg lese denne helga også, og da skal jeg lese videre i disse:

I morgen er alt mørkt - Sigbjørn Mostue
Å våge livet en gang til - Per Arne Dahl
Too good to be true: The colossal book of urban legends - Jan Harold Brunvand


Hvis jeg blir ferdig med en av de overnevnte skal jeg begynne på denne.

 Hvit som snø - Salla Simukka

Oppfølgeren av Rød som blod som jeg leste i fjor.


Har du lest noen av disse og hva leser du i helga?
God helg.

4 kommentarer:

 1. Heisann! Har ikke lest noen av bøkene du nevner her, men som deg har bøkene kommet litt i bakgrunnen (selv om jeg hadde lovet meg selv at de ikke skulle det..). Har nemlig blitt hekta på "Downton Abbey" (gammalkjerring som jeg er) og nå sitter jeg med macen og ni-glor så ofte som jeg kan. Hilsen Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, av og til må man ta litt pauser fra bøkene og gjøre litt andre ting også:)
   Kos deg med Downton Abbey. Har selv aldri sett en eneste episode, men har hørt mye om den serien i hvert fall. Kos deg så mye med seriemaraton og god helg videre:)

   Slett
 2. Anonym15:26

  Hei!

  Her kommer en liten presentasjon av den ene boken jeg nevnte, som jeg har lagt ut i en bokgruppe på facebook.
  Ha en fin dag videre :)
  Trude.


  Det som ventet meg, av Parinoush Saniee:

  Spennende og gripende bok. Leseren følger hovedpersonen fra hun som tenåring blir forelsket i en gutt familien ikke godtar, og videre gjennom et liv hun ikke har valgt selv.. Eneste jeg ville forandre med denne boken er at jeg skulle ønske den ikke tok slutt.. NB! Ingen klissete roman. Den skildrer en hard virkelighet i Iran, langt fra det vi kjenner til her i Norge i dag.

  Baksiden:
  I 1960-årenes Iran flytter ungjenta Masoumeh fra den religiøse byen Qom til den moderne hovedstaden Teheran. I fem tiår følger vi henne og familien i motgang og medgang - gjennom den islamske revolusjonen i 1970-årene, krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene og frem til dagens strengt religiøse styresett.

  Tidlig i ungdommen treffer Masoumeh sitt livs store kjærlighet på vei til skolen. Men da hennes dypt religiøse familie oppdager forholdet, tvinger de henne til å gifte seg med Hamid, en ung mann som hun aldri har sett før bryllupet. Det viser seg at han er politisk aktiv i kampen mot sjahen og hans diktatur. Da regimet faller blir Hamid en nasjonalhelt, men faller raskt i unåde også hos Khoneinis prestestyre.

  Det som ventet meg er en roman om en usedvanlig kvinnes kamp for kjærlighet, rettferdighet og overlevelse under vekslende regimer i en sterkt tradisjonsbundet kultur.

  Dagbladet: "Sensasjon fra Iran."
  Aftenposten: "En viktig bok."

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for at du kom tilbake og skrev noen ord om den boka. Setter pris på det. Bra skrevet, og det virker som om du koste deg skikkelig med boka:) Ha en fin kveld videre og håper du kommer til å lese flere spennende bøker fremover:)

   Slett