26. mai 2014

Neil Gaiman svarte på et spørsmål av meg som jeg sendte til NRKbok gjennom twitter. Nice!

For ikke lenge siden ville NRKbok gjennom twitter ta i mot spørsmål fra oss som de kunne stille Neil Gaiman i anledning norgesbesøket i disse dager mens han er på boksigneringsturne. Neil Gaiman bør og er vel et kjent navn for oss fleste. Selv har jeg bare lest Kirkegårdsboken, Coraline og M is for magic. Tre bøker er for lite, men har selvfølgelig ønske å lese mer av ham. Utforske forfatterskapet hans mer så det får bli et fremtidig prosjekt.

Men hadde ikke forventet at spørsmålet mitt ville bli plukket som en av de få i denne artikkelen: http://www.nrk.no/kultur/litteratur/_-jeg-matte-legge-is-pa-hendene-1.11740361

Mitt spørsmål er det siste som ble stilt og som lød:

Hvilken egenskrevet karakter ville han ha møtt i virkeligheten og hvorfor?

Les artikkelen og se hva han selv svarte. Skulle gjerne ha vært der selv og møtt ham på boksigneringsturneen, men jeg er så beskjeden at jeg hadde vel ikke en gang turt å spørre ham om å signere en av bøkene hans. Ville bare ha stotret og stammet som jeg ellers gjør:)

Jaja, men litt morsomt med denne artikkelen da for trodde aldri at spørsmålet mitt ville bli valgt ut.

8 kommentarer:

 1. Så gøy da! Bra du sende inn spørsmål, det er jo kjempegøy at de brukte det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sendte spørsmålet litt på måfå, for jeg blir aldri trukket ut i slike anledninger men for en gangs skyld ble jeg det. Uventet og gøy. Er bare glad jeg slapp å stille spørsmålet muntlig, det hadde ikke gått. Haha. For jeg har stor respekt for ham. Han skriver jo nesten sin egen sjanger og fantasien hans kan godt sammenlignes med min favorittforfatter Stephen King. Man må bare undre hvor de henter kreativiteten og inspirasjonene fra.

   Slett
 2. Stilig! Jeg leste artikkelen tidligere så jeg vet hva han svarte :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. :)

   Jeg ville ha møtt karakteren hans Silas fra boka Kirkegårdsboken for jeg likte ham så godt, hvis jeg skulle få velge. Misunner virkelig de som får/har møtt Neil Gaiman. Tror han er en utrolig fyr. Har sett noen intervjuer av ham på nettet og han virker veldig vittig:)

   Slett
 3. Kult! Og han svarte "For et godt spørsmål!", ikke rart ditt ble tatt med!
  Jeg har kun lest Coraline, men skulle gjerne lest mer av ham - kanskje vi kunne gjort det sammen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Holdt nesten på å falle av stolen selv da han kommenterte det:) og jeg går godt med på å lese mer bøker av Gaiman sammen. (ps beklager for sent svar forresten, var nesten ikke på nettet i går eller i dag. Er hjemme hos foreldrene mine en tur og da bruker jeg nettbrettet).

   Slett
  2. Ja, det var skikkelig gøy! Da leser vi sammen, det blir spennende :)
   Skrev en lengre kommentar hos meg :)

   Slett