9. august 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Stesøster av Jennifer Donnelly, The Queen of the Cicadas av V. Castro, Genesis av Karin Slaughter, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, og The Stand
av Stephen King, er fra egen boksamling
 

Bøker som ble lest i forrige uke:

Han er min - Oyinkan Braithwaite
Stesøster - Jennifer Donnelly

Antall leste sider:

564 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 The Queen of the Cicadas - V. Castro
🖉 Søstre: Min historie etter Utøya - Mariangela Di Fiore & Cathrine Trønnes Lie

Bøker som leses nå:

🕮 Konfirmanten - Bernard Minier
🕮 Ryktet går - Lesley Kara
🕮  House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮  The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Litt av en tid - Kiley Reid
⃞   Will Trent 3: Genesis - Karin Slaughter

Lesingen gikk noe trått i forrige uke og de to siste ukene, men prøver å lese jevnlig likevel. Stopper man opp i noen dager, er det vanskeligere å komme i gang igjen. Men leste ut en thriller og en gjenfortelling.

I går smugleste jeg boka eller en novelle siden det var en kort bok på bare 123 sider. Jeg kaller det smuglesing når det er en bok jeg ikke oppfører på denne siden mens jeg leser den. Av og til trenger man noe annet enn det man for øyeblikket leser. Ikke at det er noe galt med bøkene man leser, men bare for å gi seg selv et avbrekk med en annen bok. Den var lettlest med stor font og lest ut på et par timer. Det er ikke ofte jeg leser ut bøker på få timer og dager for foretrekker å dele opp dagene med forskjellige hobbyer.

Boka jeg smugleste var Han er min av Oyinkan Braithwaite. Leste boka Min søster er seriemorder i fjor og det ga mersmak, men tror ikke denne boka var helt min stil. Syntes den var noe tammere og språket hennes hadde ikke den samme snerten.

Den er om en mann som heter Bambi. Ja, det stemmer og mener heller ikke å gjøre narr av navn. Dama hans kaster ham ut da hun finner noe på mobilen hans som hun ikke liker. Bambi drar til tanten hans som bor med en baby, og onkelen hans døde for litt siden. Onkelens elsker bor der sammen med Bambis tante av noe morbide årsaker. Det er nedstenging på grunn av pandemi. Handlingen foregår i Lagos og stemningen i huset under pandemien er noe anspent. Han er der for det er ingen annen sted å bo, og han kjenner onkelens elsker fra tidligere. Så ting er litt kleint. Han blir frustrert og forvirret da begge kvinnene hevder at barnet er deres eget, men hvem av kvinnene har rett?

Mørk og og snodig liten bok med interessant tematikk, men syntes det ble vel lite handling og klarte ikke helt å bli ordentlig engasjert.

I går kveld ble jeg ferdig med Stesøster av Jennifer Donelly som jeg brukte en god tid på å lese ferdig. Grunnen er at den var for seig og kunne godt ha vært forkortet med to hundre sider uten at det hadde gjort noen forskjell. Det blir en del gjentagelser i handling og samtaler.

Det er en ungdomsbok og en gjenfortelling av Askepott. Denne gjenfortellingen er fortalt fra et annet perspektiv og tar for seg hvordan det er å føle seg stygg og føle seg mindre verdt på grunn av det. Man møter Isabelle som er søsteren til Octavia og Ella er deres stesøster. Ella er den vakre som blir beundret av alle, men blir dårlig behandlet av de hun bor sammen med. Hun bor på loftrommet og går i fillete klær. Da prinsen er på leting etter eiren av en glassko som ble funnet etter at jenta han ble forelsket i, forsvant fra maskeradeballet, ber han alle kvinner i landsbyen prøve den. Moren til Isabelle og Octavia låser Ella inne på loftsrommet selv om de ikke vet at hun var på ballet. Hun håper at en av døtrene kan lure prinsen til å tro at de er den rette ved å skjære av seg deler av foten for å få skoen til å passe. Da de blir avslørt og Ella klarer å komme seg ut av rommet, blir de dårlig behandlet av resten av landsbyen, fordi de prøvde å lure prinsen.

Isabelle møter en dag fedronningen og spør henne om hun kan gjøre henne pen. Blir ønsket oppfylt og må hun gjøre noen utfordringer for å få ønsket sitt oppfylt?

Innrømmer at denne gjenfortellingen hadde noen interessante elementer som ikke blir nevnt her og andre karakterer som dukker opp, men 463 sider ble for langdrygt. Jeg liker store bøker, men i lengden ble det for mye gjentagelser av alt og lite fremdrift.

Jeg har også lest en god stund i Ryktet går av Lesley Kara. Den er om Joanna som flytter fra London og nærmere sin mor siden sønnen, Alfie ble mye mobbet. Hun håper på en ny og bedre start hvis hun kommer i kontakt med andre mødre. Kanskje det vil hjelpe Alfie med å skaffe seg venner. Ved skoleporten får hun høre at en barnemorderske som drepte en gutt som var fem da hun selv var ti, har skiftet identitet og har blitt flyttet til kystbyen deres. Ingen vet hvordan hun ser ut fordi det finnes bare barnebilder av henne. Boka er et eksempel på hvor fort rykter kan gå ut av kontroll og spre seg i et lite samfunn. Joanna føler seg ikke trygg da hun oppdager ting som ser ut som trusler. Er hun og Alfie trygg i deres nye hjemsted?

Interessant tema og handling, men kunne tenkt meg mer spenning. Har ikke mange sider igjen.

I forrgie uke kom jeg litt lenger i The Stand av Stephen King og tok en pause i House of Leaves av Mark Z. Danielewski. Jeg liker bøkene, men de er noe upraktisk å lese i, i forhold til andre bøker, så derfor er det langtidsprosjekter som jeg leser litt når jeg vil i.

Jeg begynte ikke på Konfirmanten i helga av Bernard Minier som jeg hadde håpet på, for jeg ville bli ferdig med Stesøster siden jeg hadde lest i den så lenge, og noen ganger er det godt å gjøre seg ferdig med ting. Så begynte ikke på den før i dag. Har ikke kommet så langt, så oppsummering og mening kommer på fredag, når jeg har blitt bedre kjent med boka. Jeg begynte heller ikke på Litt av en tid av Kiley Reid i forrige uke, fordi det er ikke alltid lesingen går som planlagt. Hvis det blir tid til overs før uka er over, blir neste bok Genesis av Karin Slaughter som er tredje bok i Will Trent serien. Jeg har ikke lest den første boka, men bok nummer to. I den andre boka står det så mye om den første, at det nesten føles ut som man har lest den. Kommer til å lese den til slutt etter å ha lest de andre i serien, hvis jeg er fremdeles nysgjerrig på å finne ut hvordan Will Trent dukket opp i Karin Slaughters verden. Har hatt sansen for de enkeltstående bøkene hennes og også Will Trent serien så langt. Leste den andre boka, Knust, i mars, og ville gjerne lese mer om Will Trent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar