19. mars 2021

Helgelektyre(378)

Reklame: Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Knust av Karin Slaughter, In Darkness, Shadows Breathe, Catherine Cavendish, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Beauty of Horror av Alan Robert og Historier fra Midnattsmaskeraden av Hanna Karlzon, er fra egen boksamling
Korrektur av et sorgens kapittel - Eivind Risse Hauge

Knust - Karin Slaughter

In Darkness, Shadows Breathe - Catherine Cavendish


Natt til torsdag leste jeg ut denne:

Friheten - Arne Dahl

Min første bok av Arne Dahl. Bøkene om Sam Berger og Molly Blom kan leses som frittstående. For min del gjorde det ikke noe. Synes fleste krimserier kan leses frittstående, så lenge det er med gode bakgrunnshistorier. Likte dysterheten og de mørke partiene, men det tar litt lang tid før noe skjer, og det er ikke mange overraskelser. Det blir noe monotont.

Friheten er om en nedbrutt Sam Berger som ikke vet hvor han skal gjøre av seg. Både privatlivet og yrkeslivet er i ferd med å gå i dass. Samtidig er hans Molly borte, og hun var gravid. Han har gjort alt for å finne henne, men uten hell. Han får tips om å oppsøke en flink psykiater. Han er ikke helt overbevist, men gir det et forsøk. Hun er flink i det hun gjør, og uventet får han en sak av henne. Hun vil at han skal finne noen. En kvinne er i vansker og tiden er kort. Vil Berger si ja til saken, og vil han få se Molly Blom igjen? Og hva er Friheten? .

En helt grei og enkel krimbok og det hevdes at det blir Tv-serie om Sam og Molly.

Natt til fredag begynte jeg med en ny bok, og det er Knust av Karin Slaughter. Hittil har jeg bare lest enkeltstående bøker av henne. Det er Pretty Girls, The Good Daughter og Bruddstykker, og dette er min første bok med Will Trent, og er den andre boka i serien. Selv foretrekker jeg enkeltstående bøker, men siden jeg har blitt fan av Karin Slaughter i det siste, vil jeg gjerne prøve en Will Trent bok også, for å se om det er noe fengende.

Den er om en kvinne som kommer hjem etter en tennisøkt og døra er åpen. Noe som er rart siden hun og mannen bor i et luksusstrøk med mye sikkerhet. Når hun kommer hjem, finner hun datteren blodig og en mann som ikke har rukket å komme seg avgårde. Vil moren til den stakkars datteren klare å fange ham? Etter et tragisk utfall blir Will Trent satt på saken. Spennende begynnelse, og jeg kjeder meg ikke så langt.

I det siste har jeg lest Korrektur av et sorgens kapittel av Eivind Riise Hauge. Det er en kort bok på bare 218 sider, men den tar litt tid å lese for å henge med på tankespinneriet til hovedpersonen, siden boka er skrevet som monolog. Det er ikke formatet jeg er mest vant til, men det er interessant og jeg liker hans indre monolog. 

Det er en interessant og en noe masete indre monolog om en mann som har sittet inne mange ganger, og som får beskjed om å skrive litt om seg selv. Boka er både tragisk og består av mye svart humor. Jeg liker den ikke like mye som mange andre har gjort hittil, men jeg liker den godt.

Godt mulig jeg blir ferdig med Korrektur av et sorgens kapittel i løpet av helga, og da blir neste bok: In Darkness, Shadows Breathe av Catherine Cavendish, som kom ut i januar i år. Leste min første bok av henne i fjor: The Garden of Bewitchment, og ville gjerne lese mer av henne.

Sammen med en annen blokblogger fortsetter jeg med House of Leaves av Mark Z. Danielewski. På grunn av kompleks handling og siden det er en bok vi bruker tid på, kommer jeg ikke til å oppsummere den hver uke. Det blir for gjentakende.  

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:Motivet er fra denne boka:

The Beauty of Horror: A Goregeous Coloring Book - Alan Robert
Motivet er fra denne boka: 

Historier fra Midnattsmaskeraden - Hanna Karlzon
 
God helg.
 
Ukas låt: Let the Storm Descend Upon You - Avantasia

2 kommentarer:

  1. Håper du har en fin lesehelg, Ina

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, og håper at skriveprosessen din går som smurt. =)

      Slett