1. november 2016

Månedens Bokanbefaling (oktober)

I oktober leste jeg disse bøkene:

Lest i kronologisk rekkefølge:

Verdens lys - James Lee Burke
The Awakening of Sunshine Girl (The Haunting of Sunshine Girl, #2) - Paige McKenzie
Blind forbannelse -  John Saul
Havboka, eller Kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider - Morten A. Strøksnes 
This House is Haunted - John Boyne
Little Girls Lost - J.A. Kerley
Wild (From Lost to Found on the Pacific Crest Trail) - Cheryl Strayed
The Waste Lands (The Dark Tower, # 4)  - Stephen King
Jeg vet hvor du er - Claire Kendal

Beklager at jeg ikke har skrevet noen anmeldelser av bøkene jeg leste i oktober. Jeg ligger etter med litt over 30 anmeldelser(!) Fullstendig latterlig. Jeg prøver å skrive jevnlig, men jeg har blitt dårligere siden august (og jeg har vært syk i snart fire år). Jeg liker ikke å snakke om sykdom og vil egentlig ikke snakke om det. Jeg bare nevner det sånn i forbifarten. Jeg fisker ikke etter sympati eller medlidenhet for det er jeg ikke interessert i. Det er bare det at jeg må ta ting etter eget tempo enten jeg liker det eller ikke fordi sånn er det når man er syk. Så bare sier i fra om hvorfor ting går noe tregt. Jeg tar ting som det kommer. Ikke lett å være fanget i en 90 år gammel kropp. Det er i hvert fall slik det føles ut og da blir man noe begrenset. Man får ikke gjort alt man ønsker å gjøre. Det er bare det jeg vil ha frem til.

Favorittmåneden oktober er dessverre over. Jeg vet ikke helt hvorfor oktober er favoritten, men det har det vært så lenge jeg kan huske. Det er nok fordi at da er det skikkelig høst, mørketiden begynner, det blir kjøligere og det er rett og slett ordentlig høst, som er den beste årstiden.

Det ble altså ni bøker i oktober. Prøver å ikke få dårlig samvittighet over ikke å ha lest mer, men klarer det ikke helt. Skulle gjerne ha lest mer, og leser over gjennomsnittet. Likevel blir man jo aldri fornøyd med det man gjør.

Og hvilken bok likte jeg best i oktober?

This House is Haunted - John Boyne

Det ble altså This House is Haunted av John Boyne, samme forfatter avThe Boy in the Striped Pyjamas som jeg leste for en del år tilbake, og som jeg likte godt. Syntes den boka var mye bedre enn filmen.The Boy in the Striped Pyjamas ogThis House is Haunted er helt forskjellige sjangere så John Boyne er en forfatter som liker å variere. Som jeg har sagt en del ganger før, selv om jeg liker horror så er det ingenting som skremmer lenger, men likevel er det favorittsjangeren fremdeles. Og jeg velger ikke This House is Haunted bare fordi det er en horrorbok for jeg liker ikke alle horrorbøker som jeg leser. Det tar veldig lang tid mellom godbitene.

Kort fortalt om boka: Året er 1867 og 21 år gamle Eliza Caine har nettopp mistet sin far som døde av sykdom. Hun må starte en ny fase i livet og gjennom en diffus annonse søker hun jobben som "guvernante". Jobben som guvernante er i Norfolk i et kjent hus kalt Gaudlin Hall . Hvorfor reagerer alle så rart når hun nevner det stedet? Hun blir møtt av to unger da hun ankommer stedet og i huset er det ingen foreldre eller andre voksne. Hennes nye jobb blir bare merkeligere og merkeligere, og hun blir satt på prøve da hun opplever uforklarlige og noen voldsomme episoder i huset. Hva er det som egentlig foregår?

Til tross for at denne boka heller ikke var skremmende, likte jeg atmosfæren godt og det er en del undertoner, og ikke minst, rare og interessante karakterer. Man blir nysgjerrig på selve historien og karakterene. Det er en av de bedre horrorbøkene jeg har lest i det siste. Mer om om boka i anmeldelsen. Når det blir vet jeg ikke for lover ikke noe. Jeg tar det som det kommer, så det blir når det blir. Å love noe og tidsfrister er jeg fullstendig allergisk mot og prøver å unngå det så godt jeg kan:)

The Waste Lands av Stephen King var også slett ikke verst. Det varThis House is Haunted og The Waste Lands som var godbitene jeg kom over i oktober.The Waste Lands er bok tre i The Dark Tower serien og det er en serie som holder seg svært sterkt. Noe som er svært sjeldent for som regel er jeg veldig skeptisk til oppfølgere fordi de pleier å være skuffende og særdeles uengasjerende, men ikke denne gang, så er spent på om det kommer til å holde seg sånn med resten av serien eller ikke. Man vet jo aldri. Og jeg roser ikke oppfølgerne så langt i The Dark Tower serien bare fordi den er skrevet av min forfatterhelt Stephen King. Han er min favoritt, MEN jeg har også kommet over bøker jeg ikke har likt av ham. Selv om han er min forfatterhelt så betyr det ikke at jeg liker alt han skriver. Det er ikke slik det fungerer.

This House is Haunted av John Boyne og The Waste Lands av Stephen King var de sterkeste bøkene jeg leste i oktober. De andre var så som så. Terningkast alt fra 1 - 4. Prøvde å like Havboka av Morten A. Strøksnes, men falt ikke helt for den som mange andre, dessverre, men det er ofte sånn. At jeg står alene med meninger. Det er ikke første gang så jeg begynner å bli vant til det. De få gangene noen er enige med meg angående bøker eller annet så blir jeg nesten paff for det skjer så sjeldent:)

Og jeg er fullstendig klar over at Halloween var i går, men det betyr ikke at horrortiden er over av den grunn. Den har så vidt begynt fordi mørketiden har kommet for å bli. Da passer det ekstra godt med horror. 

Avslutter månedens bokanbefaling denne gang med en historie av selveste Marilyn Manson (eller Brian Hugh Warner, som han egentlig heter. Han er og blir en god historieforteller).2 kommentarer:

 1. Skummel måned du har bak deg, blir det "lettere" i november tro? Nå er vi jo inne i din favorittårstid, så kanskje du slår til på noen florlette bøker?
  Jeg har bare lest Noah rømmer hjemmefra, tror det var en barnebok i voksenforkledning, og at jeg ga den den traurige 4`eren. Jeg likte ikke Havboka jeg heller, så da er vi to :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Leser horror året rundt, og det er tid for ekstra horror nå i mørketiden og nå som det er høst, den beste årstiden:). Det er jo en ypperlig tid for det selv om Halloween er over, men mørketiden har jo så vidt begynt så da er det bare å satse på enda mer horror. Kommer til å lese fra andre sjangere også da. Må ha litt variasjon selv om horror er greia.

   Godt å vite at det ikke bare var jeg som falt for Havboka. Jeg prøvde å like den, men ble bare ikke forelsket:) Men vanskelig å være enig bestandig:)

   Slett