1. oktober 2014

Månedens Bokanbefaling (september)

Farvel til september, og hallo til oktober! Den beste måneden! En skikkelig høstmåned og håper det blir mye ruskevær fremover. Regn og masse vind. Det har heldigvis blitt tidlig mørkt om kveldene.

Jeg har fått lest en del i september også, men som vanlig er jeg ikke fornøyd med antallet. Skulle gjerne ha lest så mye mer. Så jeg får satse på at jeg får lest enda mer i oktober.

Målet mitt var å lese 14 bøker i september, men jeg greide bare 11. Så jeg er langt i fra fornøyd.

Bøkene jeg leste i september var altså disse:

 (PS: Boka If you find me av Emily Murdoch er ikke med på bildet, for den boka har jeg gitt bort:)

Seks år - Harlan Coben
Beautiful Creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl
Ett sekund om gangen - Sofia Nordin
Lyden av asfalt - Yngve Kveine
If you find me - Emily Murdoch
Nysgjerrigper - Belinda Bauer
Vær hos meg - Harlan Coben
Pappa er et postkort - Ida Løkås
Brudekisten - Unni Lindell
Vinterfolket - Jennifer McMahon Anmeldelse kommer!
Trollskallen - Alexander Løken Anmeldelse kommer!

Som sagt er jeg ikke fornøyd med antall leste bøker i forrige måned, så jeg får satse på å lese flere i oktober. I september leste jeg bøker av 4 mannlige forfattere (2 av den samme, nemlig Harlan Coben), og 8 kvinnelige forfattere. Og det ble bare 2 engelske bøker.

Og hvilken bok likte jeg aller best i måneden som var?

 Lyden av asfalt - Yngve KveineBakpå:

LYDEN AV ASFALT er en usminka oppvekstroman fra Oslo øst, som jeg tror mange vil kjenne seg igjen i. Skrivinga har tatt meg noen år, og jeg er svært spent på din reakson som leser. Særlig med tanke på at dette er debutboka mi.
     Selv om det er en roman, har jeg brukt kulisser fra mitt eget liv. I boka følger vi en guttegjeng som vokser opp Linderud på 80 - og 90 - tallet. Gutta møter utfordringer av mange slag, med byen som bare blir større og større, mobbing, dårlige lærere og familier som går i oppløsning.
     Særlig hovedpersonen sliter med følelsen av å se livet flyte forbi. Han finner ikke fotfeste, helt til Slegga, en kompis, inviterer ham hjem til kjellerstua si og setter på en CD han aldri har hørt maken til.
     I Jokke & Valentinerne finner gutta endelig noen som setter ord på meningsløsheten de ofte kjenner på. Musikken og de legendariske tegneseriene blir en viktig referanseramme til oppveksten.
     Derfor er jeg svært takknemlig overfor Christopher Nielsenm som både har vært med på å illustrere forsiden og som har gitt meg lov til å bruke utdrag fra Jokkes tekster i boka.

8. september 2014 ville Norges største rocker gjennom alle tider fylt femti år. Jeg håper han ville ha likt boka.


Ærlig talt så var jeg helt sikker på at jeg ikke ville like boka. For det første var jeg ingen fan av bokomslaget, og jeg har heller ikke vært fan av bandet Jokke & Valentinerne. Selv om dette ikke er noen biografi om frontfiguren i det bandet, er boka en slags hyllest til ham siden frontfiguren fra det bandet ville ha fylt 50 år i måneden som var. Så selv om jeg ikke har vært fan av ham eller bandet, så likte jeg boka mye bedre enn jeg trodde på forhånd. Så ingen forventninger lønner seg av og til. Man trenger ikke å være fan av bandet for å like boka, fant jeg ut.

Men mer om boka og alt jeg synes om den, kan dere lese mer om her!

8 kommentarer:

 1. Jeg er fornøyd med september selv om jeg bare har lest tre bøker. Det er tre mer enn i august! To av bøkene var gjenlesinger av favoritter (Elsi Lund - bøkene) og den siste - Unnskyld av Ida Hegazi Høyer - er den beste norske 2014 - romanen jeg har lest så langt.
  Ønsker deg en god oktober, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Og godt at du er fornøyd med lesemåneden som var. Det er vel jeg som alltid er kravstor og setter høye mål for meg selv. Jeg lærer aldri, haha! Den beste norske boka/bøkene jeg har lest så langt i år er er Lyden av asfalt av Yngve Kveine og Bare en time til av Sanne Mtathiassen. Leste Bare en time til i mai, tror jeg, og hadde vært spennende å høre hvordan du liker den hvis du gir den en sjanse.
   Ha fortsatt god høstferie:)

   Slett
 2. Selvfølgelig er oktober en beste måneden :-) Og GRATULERER som vinner på giveawayen min! Det var så koselig at du vant :-)

  Jeg synes 11 bøker er fint for en måned. Leselysten min svinger som en pendel for tiden, en dag får jeg lest masse og så går det noen dager før jeg får lest noe som helt. Jeg klarer ikke helt være fornøyd, men jeg prøver å la være å være misfornøyd :-) I oktober skal jeg prøve å jobbe ca 2,5 time i uken :-) Fantastisk mye, ikke sant! Men det er et forsøk på å sakte å tilvenne seg å gå på jobb igjen, og et forsøk jeg virkelig håper skal fungere. Jeg må innrømme at jeg er litt skjelven overfor hele greia!

  Jeg har enda ikke fått lest Seks år, men nå står jeg hvert fall i kø for å få den på biblioteket. Jeg hentet hjem Jeg er pilgrim i går og den er da tykk nok til å vare en stund. Pluss at mannen min vil at vi skal lese krimbøkene til Lalhum, så jeg fikk hjem den første av dem og. (Vi leser ofte de samme krimbøkene, så har vi litt litteratur å diskutere og :-))

  Ønsker deg en fin dag, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gratulere så mye med dagen, Astrid Terese. Jeg vet du har bursdag i dag og håper dagen/kvelden blir fin:) Og tusen takk for at jeg ble en av vinnerne. Veldig uvant fordi jeg vinner sjeldent noe som helst så det kom overraskende på, haha! Men tusen takk!

   Vet hvordan det er når leselysten både kommer og går. Har hatt det litt sånn jeg også, men tvinger meg selv til å lese litt hver dag likevel. Har tross alt ikke så mange andre hobbyer og redd for å bli apatisk, så jeg prøver å lese selv når leselysten er dårlig. Jeg er vel et stabeist!:) Haha.

   Tøft prosjekt du og mannen din har da, og trivelig at dere har en felles hobby. Da får dere mange spennende samtaler under middagen, tenker jeg:) Og godt å høre at du skal prøve deg på arbeidslivet igjen. Ønsker deg masse lykke til. Det er vel best å ta små steg først før man tar på seg mer enn det man kan. Tror du takler det fint og lykke til.

   Spent på hva du vil mene om Seks år. Jeg ble litt småskuffet, men kan jo ikke bli fornøyd med alle bøkene man leser: Det går bare ikke an:)

   Gratulerer så mye med dagen igjen:) Kos deg med dagen og en ny lesemåned:)

   Slett
 3. Synes du fikk lest en ganske så god mengde jeg! Du må være stolt :D
  Selv nådde jeg målet mitt for måneden, som var 7 bøker. Yaaaay!
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vel jeg som er vant til å sette store mål til meg selv og blir aldri fornøyd. Jeg klarer vel aldri å overgå meg selv haha. Jeg er vel bare sær som vanlig. Syns du har lest mye og du er student i tillegg. Det er imponerende for vet hvor krevende studier kan være. Så syns du har fått lest mye:)

   Slett
 4. Ojj... 11 bøker er jo kjempe mye hehe Good luck i oktober.. sånn som været er nå kan det tyde på at det blir mange gode lese stunder i Oktober :)

  Jeg tror jeg har hat min beste lesemånte i september så langt, med 7 bøker.. og da er det snakk om barne og ungdomsbøker hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, er vel et menneske som aldri fornøyd med meg selv. Har en tendens til å sette store krav. Men endelig er jo høsten her. Den beste årstiden og kanskje det da blir enda flere lesestunder. Høsten er en fin unnskylding for å sitte inne og lese:) Man trenger ikke å ha dårlig samvittighet da:)

   7 bøker i måneden er et bra resultat det også. Du kan bare være stolt av deg selv:) Stå på:)

   Slett