Hobbybøker

27. september 2024

Helgelektyre(662)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale,A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi, Rooms of Wonder av Johanna Basford, Colourmorphia av Kerby Rosanes og Naturmandalaer av Melpomeni Chatzipanagiotou, er fra egen boksamling

 



The Haunting of Alma Fielding - Kate Summerscale
 
Den siste festen - Kristine S. Henningsen
 
A Child Alone with Strangers - Philip Fracassi
 

Natt til torsdag leste jeg ut denne:

 
Alle blomstene i Paris - Sarah Jio
 
 
Alle blomstene i Paris av Sarah Jio. Historisk roman utgitt på norsk i 2020. 
 
Man blir kjent med to damer fra forskjellige tidslinjer. Man blir kjent med amerikanske Caroline som har dratt til Paris for å starte et nytt liv. Etter å ha vært involvert i en ulykke, våkner hun opp med hukommelsestap og må lære ting om seg selv på nytt. Den andre kvinnen man blir kjent med, er franske Céline som lever i krigsårene. Hun bor i en leilighet sammen med faren og datteren sin. Sammen med faren driver hun en blomsterbutikk, men etter at andre verdenskrig så smått er i gang, møter de mye motgang. De planlegger å flykte, men en tysk offiser kommer dem i forkjøpet og tar med seg Céline. Hun blir tvunget til å bo sammen med ham. Har disse tidslinjene og Caroline og Céline noe til felles, eller er dette bare en tilfelldig fortelling om sorg, svik og utfordringer?
 
I helga skal jeg lese videre i disse bøkene:
 
 
The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale. Sakprosa utgitt i 2020.
 
Alma Fielding og familien hennes er vitne til mystiske og uhyggelige hendelser. Andre som er på besøk, blir vitne til det samme. Hun får besøk av Nandor Fodor som er en slags spøkelsesjeger, som vil bli kjent med både hennes bakgrunn og ta notater av det som skjer med henne og familien. Samtidig er han nøye til verks for å unngå svindel. Basert på en sann historie fra England i 1938.


Den siste festen av Kristine S. Henningsen. Roman utgitt i 2024.

Bok nummer to i serien om Irma Dahl. Irma Dahl er kanskje ikke som mange andre. Hun kan virke kald og spesiell, og kanskje en smule direkte. Noe som skremmer andre. Hun er skilt og har to barn med eksmannnen. Hun starter et eget begravelsesbyrå med en ny vri. I stedet for å sørge over den døde, skal det feires med en fest. Hun skaffer seg også en hund som blir en slags assistent. Men vil ideén falle i god jord hos andre?

A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi. Horror utgitt i 2022.

Henry har opplevd mye som barn. Etter et "uhell" overlever Henry, men ikke faren. Han blir tatt hånd om av tanten og onkelen som han får bo hos etter å ha vært noen dager i koma. Etter å ha våknet opp fra koma, er det noe merkelig med Henry. Han har en form for telepatiske evner som gjør at han kan se og kjenne hva andre føler og tenker. Ikke mange dager etter å bli sendt hjem fra sykhuset, blir han kidnappet av ukjente mennesker som tar ham med til et falleferdig hus i skogen. Hva vil de ham? Det de ikke vet, er at Henry fanger opp en ukjent connection i nærheten. Det kan umulig være trygt for dem å være her.


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 


 
Motivene er fra denne boka:

 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
 

 

Motivene er fra denne boka:
 

 
Colourmorphia - Kerby Rosanes
 
 
 

 Motivet er  fra denne boka:

 
Naturmandalaer - Melpomeni Chatzipanagiotou
 
 
God helg.
 
 
Ukas låt:  Jason - The Midnight

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar