Hobbybøker

19. august 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Home Before Dark av Riley Sager, A Time to Kill av John Grisham, No One Gets Out Alive av Adam Nevill, The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale, og A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi, er fra egen boksamling 

 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

No One Gets Out Alive - Adam Nevill
Home Before Dark - Riley Sager

Antall leste sider:

384 sider

Bøker som leses nå:

📖The Haunting of Alma Fielding - Kate Summerscale
📖Mørkefall - Sven G. Simonsen
📖A Child Alone with Strangers - Philip Fracassi
📖A Time to Kill - John Grisham

Planlagte bøker for denne uka:

⃞  Hvilekraft - Cecilie Ystenes Myhre
⃞  Den siste festen - Kristine S. Henningsen

Bare 384 sider ble lest i forrige uke. Har ikke lest så lite siden uke 11. Det er en stund siden. Ligger også etter med fem bøker i følge Goodreads utfordringen som er å lese 100 bøker. Så det spørs om det blir det i år. Leselysten har vært noe dalende siden april, men leser hver dag. Hvis jeg tar pause, tar det lenger tid å komme seg inn i det igjen.

Likevel ble jeg ferdig med noen bøker i det minste. Natt til fredag leste jeg ut No One Gets Out Alive av Adam Nevill som også er filmatisert. Persomlig foretrakk jeg boka og dette er min tredje bok av Nevill. Ingen favoritt, men synes bøkene hans er stort sett interessante, og kommer nok til å lese flere. Syntes ikke denne var så creepy som mange påstår at den er, men så skal det jo mye til for å skremme meg. Den var i hvert fall underholdende.

I går kveld leste jeg ut Home Before Dark av Riley Sager, som egentlig heter Todd Ritter. Han skriver thrillere med overnaturlige elementer, og synes ikke denne var en av hans beste. Dette er min femte bok av ham, og selv om bøkene hans noen ganger er noe uvjene, er det alltid noe spennende med konseptene og skrivemåten hans. Final Girls er fremdeles min favoritt av ham.

Min nye bok som jeg begynner på i dag eller i morgen, er: The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale. Det er ikke horror, men sakprosa. Har aldri hørt om den, og usikker på om det er sant eller ikke. Men er nok fascinerende lesestoff.

Om natta leser jeg fremdeles Mørkefall av Sven G. Simonsen. Det er ikke en stor bok og det er heller ikke mye som skjer. Det er nok en mer karakterdrevet enn plotdrevet bok. Liker deler av den, men er ikke helt fan av temaet.

Jeg er ennå ikke ferdig med A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi, siden det er en murstein på nesten 600 sider, så den leser jeg av og på. Liker den så langt, og selv om forfatteren tar seg god tid, er ikke handlingen kjedelig.

I forrige uke leste jeg også videre i A Time to Kill av John Grisham som er en veldig hardbarket thriller som tar for seg alvorlige og mørke problemer. Liker fortellerstemmen hans og at boka har stor persongalleri. Kjeder meg ikke med denn.

Neste bøkene på leselista, er: Hvilekraft av Cecilie Ystenes Myhre, som er om å få mer overskudd, og Den siste festen er bok to i Irma Dahl serien. To veldig forskjellige bøker denne gang, men skader jo ikke å blande sjangere av og til.👿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar