Hobbybøker

3. juni 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Rock Paper Scissors av Alice Feeney, Twelve Nights at Rotter House av J.W. Ocker, The Silent Companions av Laura Purcell og The Last Final Girl av Stephen Graham Jones, er fra egen boksamling
   

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Spøkelset, jenta og navnet som forsvant - Reece Carter
Friends Like These - Kimberly McCreight

Antall leste sider:

819 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Rock Paper Scissors - Alice Feeney

Bøker som leses nå:
📖I morgen, og i morgen, og i morgen - Gabrielle Zevin
📖Den brutale sannheten - Louise Penny
📖Twelve Nights at Rotter House - J.W. Ocker
📖A Time to Kill - John Grisham
📖The Silent Companions - Laura Purcell

Planlagte bøker for denne uka:

⃞  En helt annen historie - Stefan Ahnhem
⃞  The Last Final Girl - Stephen Graham Jones
Målene for forrige uke var å lese ut Spøkelset,jenta og navnet som forsvant av Reece Carter, Friends Like These av Kimberly McCreight og komme meg videre i A Time to Kill av John Grisham. Jeg leste ut Spøkelset, jenta og navnet som forsvant og Friends Like These, men kom meg ikke videre i A Time to Kill. Men to av målene ble i det minste gjennomført. Som sagt er det ikke boka av John Grisham jeg ikke liker, men bokformatet. Boka er smal og stiv, og strevsom å lese i. Men en dag skal jeg komme meg videre i den.

Fredagskvelden leste jeg ut Spøkelset, jenta og navnet som forsvant av Reece Carter. Det er en debutbok og første bok i en serie eller trilogi. Den er for barn og ungdom. Likte aspekter av historien og noen av skapningene, men ville nok ha likt boka bedre som yngre leser. Det ble litt for mye fantasy for min del, en sjanger jeg har litt anstrengt forhold til.

I går kveld leste jeg ut Friends Like These av Kimberly McCreight som jeg ikke likte noe særlig. Likte de første 50-100 sidene, men så dalte det drastisk nedover. Vennegjengen føltes ikke ut som venner i det hele tatt, og med etterforsker Julia Scutt som hadde sine egne problemer, føltes det som å lese to bøker i en. Tror det blir min siste bok av McCreight. Har ikke sansen for skrivestilen hennes som er svært tungtrødd og lite engasjerende.

I forrige uke begynte jeg å lese I morgen, og i morgen, og i morgen av Gabrielle Zevin. En bok jeg har hørt altfor mye om og som ikke er helt min sjanger. Men velger å lese denne da den er litt om gaming, og man må komme seg ut av komortsonen av og til.

Om natta leser jeg Den brutale sannheten av Louise Penny, som er femte bok i en serie. Jeg har ikke lest de andre og syns ikke det gjør noe når det gjelder krimserier. Man får som regel en rød tråd om hva som har hent tidligere med hovedkarakterene, så syns ikke det er noe problem å begynne midt i en serie. Litt tidlig å si om jeg liker den eller ikke. Den har vært svært rolig hittil.

I løpet av uka skal jeg begynne på en ny bok og det er: Twelve Nights at Rotter House av J.W. Ocker. Det er en bok jeg har så vidt hørt om, men som jeg ikke vet så mye om. Men blir aldri lei av hus i horrosjangeren. Spesielt når det gjelder hjemsøkte hus eller hus hvor det har skjedd drastiske ting. Boka ble utgitt i 2019.

Skal se om jeg ikke klarer å manne meg om å bryte opp A Time to Kill av John Grisham boka. Har likt det jeg har lest i den så langt og av Grisham ellers. Klarer bare ikke stive permer slik man nesten ikke får åpnet boka. Skjønner ikke vitsen med det. Får knekke bokryggen ekstra godt. Ser ingen annen råd.

Men har lest et godt stykke videre i The Silent Companions av Laura Purcell som jeg liker godt. Liker stemningen, noen av de særa karakterene og den har litt spesiell handling. Det er min andre bok av henne. Jeg leser den sammen med en annen bokblogger som har lest den ut. Har ikke tenkt å skynde meg bare for å bli ferdig. Har prøvd å skynde meg gjennom bøker før og ser ikke helt meningen med det. For min del husker jeg da ingenting og har ikke noe i mot å bruke tid på bøkene. Tid har jeg uansett mer enn nok av.

De neste bøkene på leselista er: En helt annen historie av Stefan Ahnhem og The Last Final Girl av Stephen Graham Jones. Begge forfattere som jeg har lest noe av tidligere. Har lest mer av Stephen Graham Jones enn Stefan Ahnhem, men ønsker å lese mer av Ahnhem også. Har bare lest en bok av ham, og likte krimstilen hans. The Last Final Girl er vel en blanding av horror og slasher, som passer fint i sommer.

En god del variasjon denne uka, men mest vekt på det mørke og det dystre. Noe som passer meg bra.👿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar