Hobbybøker

14. februar 2020

Helgelektyre(321)

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Woman in the Dark av Vanessa Savage, Imagimorphia av Kerby Rosanes og Tattoo Designs av m.fl, er fra egen boksamling


#frimegfradeg - C.Glaser
The Woman in the Dark - Vanessa Savage
Leonardo da Vinci - Walter Isaacson

På onsdag leste jeg ut denne:

Definisjonen av umulig - Camilla Sandmo

Det tok meg nesten en uke å lese den på tross av at det er en bok på bare 214 sider. Jeg bruker ofte en uke på å lese ut bøker, og av og til lenger tid også. Det spørs hva slags bok det er og hvor godt jeg liker den.

Definisjonen av umulig er en ungdomsroman og den andre boka til Camilla Sandmo. Hun ga ut Kan vi bare late som, for noen år siden.

Denne er om Hanna som er hos bestefaren sin om sommeren, som har vært en lang tradisjon. Han bor alene i huset etter at Hannas bestemor døde for noen år siden, men likevel fortsetter de tradisjonen. Vårøy er tross alt Hannas fristed. Der hun kan ta en pause fra alt som er vanskelig. Før sommeren fikk hun en grusom nyhet. Kommer hun til å dele den med oss? Og mens hun er hos sin bestefar, møter hun en stor utfordring. Bestefaren hennes står i fare for å bli kastet ut av huset fordi det skal bygges leilighetskompleks. Klarer hun å stoppe det, og hvem er denne Trym som hun møter på overalt?

En bok om utfordring, forelskelse og vanskelige følelser. En helt grei ungdomsroman, men det ble litt for lett og forutsigbart. Dermed tok lesingen litt lang tid. Jeg klarte ikke helt å leve meg inn i boka. Det har ikke noe med at det er en bok for en annen målgruppe, for jeg liker noen ungdomsromaner, men syntes denne ble litt for lett å gjette seg frem til.

Samme dag begynte jeg å lese en bok som også er beregnet for en annen målgruppe. Den kan se ut som en ungdomsbok, men den er rettet mot unge voksne. Hvorfor boka er mer beregnet for unge voksne istedet for ungdom, skjønner jeg godt, fordi boka dreier seg mye om intimitet og det å finne seg selv i en vanskelig tid. Den er om Siri som nettopp har startet å studere litteraturvitenskap istedet for å reise jorda rundt, som hun egentlig vil, men hun vil gjøre det "rette" for foreldrene sine skyld. Hun har et nært forhold til sin tante og bor i kollektiv sammen med to andre gutter. Hun blir forelsket i noen som tar samme fag som henne, men hun føler seg usikker i alt. og lengter etter å være i et seriøst forhold. Hun savner noen å føle seg vel og hel med, og det å trives med det hun gjør. Vil hun komme i riktig retning?

Boka har med svart/hvit fotografier som er tatt av både forfatteren C. Glaser og Simon Stranger. Simon Stranger har blant annet skrevet: Leksikon om lys og mørke. Er litt usikker på hvordan jeg liker boka for kjenner det er litt blandet. Det er lett å kjenne seg igjen i at man av og til går litt i blinde og ikke vet alltid hva man skal velge, og hva som er det rette å gjøre, men samtidig vet jeg ikke helt om det er en bok for meg. Vanskelig å si. Får håpe jeg blir klokere i slutten av boka.

Jeg leser ogsåThe Woman in the Dark av Vanessa Savage. Må innrømme at jeg var litt skeptisk til den i begynnelsen for språket var litt damete angående følelser og forhold og slikt, men det har heldigvis gått over, og blitt litt mørkere- Håper det fortsetter i samme retning. Jeg liker den ennå, og håper den tar en skremmende vending, men forhåpninger lønner seg heller ikke som regel. Men jeg er spent på fortsettelsen, og det er da noe.

Ved siden av de andre bøkene jeg leser, leser jeg også Leonardo da Vinci av Walter Isaacson. Den tar ikke lang tid fordi den er stor, for jeg liker store bøker, men denne er utrolig tung å holde i. Så den tar jeg litt stykkevis og delt. Men jeg liker den så langt, både bruk av humor og den er veldig informativ. Man får vite mange små detaljer om Leonardo da Vinci, og det er morsomt.

Regner med at jeg blir ferdig med #frimegfradeg i løpet av helga, siden jeg er godt i gang med den, og da blir neste bok Kjeden av Adrian McKinty. Vet egentlig ingenting om boka, for jeg foretrekker å ikke vite så mye om en bok på forhånd. Synes også ofte at baksidetekster har en tendens til å være lange og altfor avslørende. I hvert fall når det gjelder bøker på engelsk. Noe som er synd.

Dette er da leseplanene for resten av helga. Flere bøker tror jeg ikke det blir for det tar sin tid å lese også.

Ellers venter jeg på et Nintendospill som skal dukke opp i postkassa, forhåpentligvis i løpet av neste uke, og det er dette:

Little Nightmares

Jeg spiller ofte forskjellige Sims spill som jeg har gjort helt siden de kom ut, og en god del diverse Mariospill, og Animal Crossing. Andre spill jeg også liker, er eventyrspill hvor man utforsker ting mens man spiller. Little Nightmares er et eventyrspill. At den kommer på Nintendo Switch, er bare et pluss.

 Mens jeg venter, fargelegger jeg og i det siste har jeg fargelagt dette:
Motivene er fra denne boka:

Imagimorphia - Kerby RosanesMotivene er fra denne boka:

 Tattoo Designs - m.fl.

God helg.

Ukas låt: It All Adds Up - Shinedown4 kommentarer:

 1. Spillet ser morsomt ut. Jeg vurderer å ta opp Sims. Det var utrolig tilfredstillende å lage kirkegårder :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. =)

   Synes regnjakken i Little Nightmares er så søt. Nesten til å spise opp.

   Syns du bør ta opp Sims, alltid en fryd. Skremmende å tenke på at de har jeg spilt siden spillene kom ut, men blir ikke lei. Mine favoritter er: The Sims 3: Overnaturlig og The Sims 4: Vampires. Er ikke spesielt fan av vampyrer, men liker atmosfæren i disse spillene veldig godt.

   Jeg brukte å lage kirkegårder i hagen på noen av sims spillene av og til. Synes også det er morsomt å bygge hus fra scratch selv om det er tidskrevende.

   Slett
  2. Ja, regnjakka er søt. Datteren min hadde en sånn og jeg var såh misunnelig :) Har du sett serien Dark der en gul regnjakke framtredende (bra serie utenom også)

   Det jeg likte best med kirkegårdene var å finne nye måter å ta livet av folk på. Sims er et sunt sted å få ut sine makabre sider ... :)
   Det er kult at du fortsatt spiller Sims og å bygge hus fra scratch er tilfredsstillende. Og svosj så har man brukt en time på å velge tapeter (mer tid enn jeg noen gang har brukt i en ekte leilighet) :)

   Jeg så noen fargeleggingsbøker med skrekkmotiv. Tror de het noe med Halloween. Har du prøvd dem?
   Håper du har en superduper helg, Ina

   Slett
  3. Jeg holder Simmene i live så lenge som mulig, spesielt når man bruker så lang tid på å bygge husene og hagene deres. =)Det er også spennende å følge med i alt de oppgraderer seg med, synes jeg.

   Jeg har noen skrekkmotiv av fargeleggingsbøker. En for barn og en for voksne. Den for voksne har jeg ikke fargelagt så mye i fordi bindingen av boka var litt dårlig, så sidene hadde en tendenes til å gå litt i oppløsning, selv om man var forsiktig, noe som er synd. Så skal se etter noen andre senere i år.

   Tusen takk og det samme til deg. =)

   Slett