Hobbybøker

20. desember 2016

Julehefte 2016 Asterix og Obelix (O sport med din glede!) - det dårligste julehefte jeg har lest så langt i år


Treneren må velges med omhu, ettersom han eller hun spiller en avgjørende rolle når det kommer til utformingen av et effektivt treningsprogram, og daglig oppfølging. Så, når Asterix og Obelix vil bli gladiatorer i Roma, nøler de ikke med å engasjere Scalleradius, antikkens beste dressør!

En slapp og rotete utgave av Asterix og Obelix.

Disse figurene passer ikke inn i alle format
Mon skulle tro jeg ikke likte Asterix og Obelix ut i fra resultatet jeg gir dette juleheftet, men det gjør jeg altså. Jeg liker bare ikke alt av Asterix og Obelix. Det jeg mener er at jeg liker tegnefilmene, men ikke selve filmene og tengeserieheftene. Synes at Asterix og Obelix passer best i tegnefilmformat enn i andre format for det er da de får vist alle sine sider best. De blir da mer levende og de er morsommere som tegnefilmfigurer enn på film og i tegneserier. Når skuespillere prøver å være dem så blir det ikke det samme og når de blir tegnet i tegneseriehefter blir de bare stive og nesten tafatte. Det blir bare ikke det samme, men når de er i tegnefilmer er de både morsomme, underholdende og mer lik seg selv. De mister gnisten i de andre formatene.

Obelix har alltid vært litt hardhendt ...

I dette julehefte; O sport med din glede! er alt annet enn spennende og morsomt. Det er en samling med tidligere striper som har med sport å gjøre. Asterix og Obelix jobber seg opp til å prøve og bli gladiatorer, vi får også blant annet fakta om fordeler å trene, og rare situasjoner oppstår mens de ellers gjør forskjellige sportslige aktiviteter. I og med at man ikke er en sportsidiot selv, ble dette en traurig affære, og man bare gledet seg til heftet var lest ferdig, og det ironiske er at dette er en av de tykkeste juleheftene i tegneserieverdenen i år, på 48 sider. Så det føltes mer som en pine enn en fornøyelse med Asterix og Obelix sitt julebidrag.

Rotete kombinasjon av striper og tekst
Det var ikke bare selve temaet som var uengasjerende, men heftet opplevdes mer som et eneste rot. Tekst i sammenheng med bildene var ofte kaotisk og fonten var av og til nesten uleselig. Det så nesten ut som om stripene og teksten var bare slengt på. Det er lite struktur, noe som er irriterende når man skal kose seg og slappe av med et enkelt julehefte, men så blir man plaget av særdeles dårlig design. Da oppleves hele heftet som meningsløst og det hadde heller ikke noe innhold som er noe å skryte av.

Jeg kunne ha sagt mye mer om dette heftet, men stopper her. Skal du bare ha et julehefte i år så ikke velg dette. Styr unna! Velger du likevel å lese det og blir skuffet, skyld ikke på meg.

Bakpå:

Pil og bue, løping, judo, turn, spydkast, svømming, fekting, rugby, skøyteløp, ski og så klartbryting! Asterix og Obelix utmerker seg i all slags sport. Her kommer beviset, med et uvalg av seriens beste atletiske vitser, for å vise at man kan vinne uten å være utrustet med verken veldefinerte biceps eller magemuskler med form som en sjokoladeplade!

Originaltittel: Le Meilleur d'ASTÉRIX & OBÉLIX - Vive le sport! 
Norsk tittel: Asterix og Obelix (O sport med din glede!)
Forfatter(e): René Goscinny & Albert Uderzo
Sjanger: julehefte, humor
Målgruppe:
for alle
Antall sider:
48
Forlag: Egmont Kids Media Nordic AS
Utgitt: 2016
Min utgave: 2016
Lest:
04.12.16
Kilde:
anmeldereksemplar
Plot
:2 (Uengasjerende da sport ikke er helt min greie. Liker sjakk og amerikansk fotball, men that's it. Derfor ble dette ikke spesielt gøy eller interessant på noen måte).
Tittel: 3 (Passer godt til innholdet og et lite vri mot jula). 
Omslag: 2 (Noe kjedelig og småtamt i forhold til mange andre julehefter).
Baksidetekst: 1 (Ikke spesielt fristende å lese i og med at heftet er beregnet på sportslige aktiviter. Ikke en type julehefte jeg ville ha skaffet meg).
Skrivemåte
:
2 (Ikke spesielt morsomt og fonten var litt vrien å lese av og til).
Favorittkarakter: Obelix. Han er seg selv uansett.
Slutten: Kan ikke dømmes i og med at hefte består av forskjellige historier.
Høydepunkt: Godt å se at Asterix og Obelix fremdeles er i "live". 
Lavpunkt: Bare synd at de ikke passer inn i julehefteverdenen, og skulle ha sett Idefix i en større rolle for den hunden er så søt. 
Terningkast: 1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar