31. januar 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Midnight Lock av Jeffery Deaver, Wide Sargasso Sea av Jean Rhys, Ondskapens forkledning av Erica Spindler, er fra egen boksamling

 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

En tid for å leve - Jan Kjærstad
Marka - Tove Braathen
Wide Sargasso Sea - Jean Rhys

Antall leste sider:

607 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉En tid for å leve - Jan Kjærstad
🖉 Marka - Tove Braathen

Bøker som leses nå:

🕮 The Midnight Lock - Jeffery Deaver
🕮 Å vanne blomster om kvelden - Valérie Perrin
🕮 Outlaster - Nina Borge

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Beist - Ane Riel
⃞   Ondskapens forkledning - Erica Spindler

Tre romaner ble fullført i forrige uke. Ikke den sjangeren jeg leser mest av, men greit å få med seg noe i stedet for å lee bare om det samme. Liker horror og thrillere, men samtidig trenger jeg variasjon.

Natt til torsdag leste jeg ut En tid for å leve av Jan Kjærstad, som både var dyster og lystig. Er ingen storfan av Henrik Ibsen selv, derfor var det ekstra morsomt å lese boka. Den er om teaterstykket Hedda Gabler som har premiere. Både interesserte og uintresserte publikum samler seg i salen, og man blir også kjent med noen av skuespillerne. Mens man får et innblikk i noen av publikums og skuespillernes liv, bygges det opp en intensitet og man frykter det verste.

Godt levert av Kjærstad og likte godt hvordan han delte opp perspektivene på og hvordan han beskrev dem.

Anmeldelse kan leses her.

I går leste jeg ut Marka av Tove Braathen som jeg leste ved siden av hovedbøkene. Det er en kort bok, men slet litt med å komme meg gjennom den fordi den var ikke spesielt troverdig, og ikke like sterk som andre bøker jeg har lest av henne. Den er om tre mennesker som befinner seg i skogen av ulike grunner. Man blir kjent med deres bakgrunn og tanker. Vil de noen gang møtes, og har de egentlig noe med hverandre å gjøre?

Interessant setting og noen av konfliktene, men ikke alle karakterene var like engasjerende å lese om. 


Anmeldelse kan leses her.

Senere i går kveld leste jeg ut Wide Sargasso Sea av Jean Rhys. Hun jeg leste den sammen med, likte den bedre enn meg. Hva jeg synes og hva den er om, foretrekker jeg å vente med til anmeldelse om litt over en uke, for klassikere ikke er det enkleste å beskrive.

I over en uke har jeg lest The Midnight Lock av Jeffery Deaver. Går litt tregere på engelsk og jeg er dårlig til å sjonglere, altså prioritering, derfor det har gått litt tregt. Lincoln Rhyme føler seg for tiden urettferdig behandlet for tiden uten at jeg skal avsløre hvorfor, og mennnesker er skremt av noen som kaller seg Locksmith. En influenser våkner opp og blir skrekkslagen av å finne ut at ting er flyttet på og at diverse ting i leiligheten er noe annereldes. Noen har vært der, og er vedkommende der ennå? Da dette skjer med flere, ser politiet dette på som en alvorlig sak. Det er en del politisnakk i boka så langt, men noen av scenene er gode og småcreepy.

Natt til fredag begynte jeg å lese Å vanne blomster om kvelden av Valérlie Perrin. Det er egentlig en feelgood med en liten slags krimsak, så den er ikke så fluffy som man regner feelgood bøker å være. Denne er litt mørkere.

Den er om Violette som flytter til et nytt sted på grunn av ny jobb. Både hun og mannen hennes flytter for at begge skal jobbe sammen, men mannen hennes liker ikke det nye stedet eller jobben. Etter hvert forsvinner han uten et ord, og hun blir igjen alene. Hun er vokkter i en gravlund. Ofte er det ungdommer som snikker seg inn i gravlunden om natta som hun jager vekk. Hennes oppgave er å stelle blomstene, og holde gravlunden trygt og rent. Hun jobber der sammen med noen andre menn som har en humoristisk tilværelse på jobben, til tross for stedet de jobber.

En dag møter hun en mann gjennom jobben. Han er politimann og han har opplysninger om mannen som forlot henne, men er hun interessert i å vite noe om ham mer?

Feelgood er vanligvis ikke min sjanger fordi de blir ofte for sukkersøte, men denne er ikke det. Liker både fortellerstemmen, stemningen og den er også litt humoristisk.

I en av de nærmeste dagene skal jeg begynne på en gamingbok som heter Outlaster av Nina Borge. Det er ikke det jeg leser oftest om, selv om jeg gamer selv, men det er mange barnebøker og ungdomsbøker som frister for tiden. Så er spent på hvordan gaming er i bokverdenen.

De neste bøkene på leselista hvis jeg blir ferdig med noen, er: Beist av Ane Riel og Ondskapens forkledning av Erica Spindler. Har sett noen av bøkene til Ane Riel og vært nysgjerrig på dem, men Beist er nok boka av henne som har fristet mest. Erica Spindler er et navn jeg har hørt om i flere år, men ikke lest noe av selv, og jeg synes det er spennende å utforske forskjellige fortfatterskap. Det blir nok en spennende leseuke. 😈

2 kommentarer:

  1. Der fikk du meg til å studere En tid for å leve litt nøyere, tror sannelig jeg skal notere meg denne for senere i måneden :) Marka tror jeg at jeg likte hakket bedre enn deg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er bare å hive seg over En tid for å leve. Trodde den ville bli tørr og seig, men den var heller fiffig. =)
      Ja, Marka var ikke helt for meg. Så du likte den bedre. Syntes ikke den ble like troverdig og engasjerende som de forrige bøkene hennes. Er spent på hva du synes om En tid for å leve, til slutt. =)

      Slett