23. august 2012

(Boktema) Hva leser jeg akkurat nå?


Hver torsdag arrangerer Anette et spennende tema og de som vil kan bare slenge seg på.

Det er en stund siden jeg har deltatt. Grunnen er at mye har skjedd i det siste og for tiden sliter jeg litt med energien. Jeg har nesten ikke noe energi i det hele tatt. Det er så jeg undrer; hvor ble det av spiriten? Håper den kommer tilbake snart. Men har aldri for dårlig energi til å lese bøker. Skrivelysten derimot har ikke hele tiden vært helt der. Men prøver så godt jeg kan.

Denne gang vil Anette at vi skal si litt om boka/bøkene vi leser i akkurat nå.
Jeg har lenge prøvd å holde meg til bare en bok av gangen, men det gikk ikke. Nysgjerrigheten min er for stor. Derfor leser jeg i flere "samtidig" og her er bøkene jeg holder på med nå:

 Jakthundene - Jørn Lier Horst

Jeg har lenge vært nysgjerrig på å prøve meg på bøkene til Jørn Lier Horst som har høstet mange gode omtaler, og som mange vet, så er jeg svak for krim & spenning. Det er en sjanger jeg alltid har gått tilbake til. Handler om en politietterforsker som selv blir mistenkt etter en 17 år gammel sak, Cecilia - saken. Klarer han å renvaske seg? Meget spennende bok. Begynte på den onsdagsnatta og har kommet langt allerede. Det er en bok som er vanskelig å legge i fra seg.


The Book Thief - Markus Zusak

En bok som jeg ikke har kommet helt i gang med. Grunnen er at jeg har prioritert litt andre bøker. Men har hørt om bare positive grunner til å lese boka. Den skal visstnok være veldig trist og vemodig. Om en leseglad jente under andre verdenskrig,

Across the universe - Beth Revis

Nok en bok jeg ikke er helt i gang med ennå, som jeg leser av og på. Har hørt mye om den både i norske blogger og på youtube. Derfor ble jeg meget nysgjerrig på hvorfor denne boka er så populær. Boka er om en 17 år gammel jente som befinner seg på en eller annen romskip. Hun er frosset ned, men bråvåkner av at hun er i fare. Mer vil jeg ikke røpe.

Djevelkysset - Unni Lindell

En bok som er litt satt på vent på grunn av en litt tam start og bøker som har fristet litt mer. Men selvfølgelig skal jeg hive meg over denne også. Syns coveret er så stilig! Og jeg har lenge leste Unni Lindell sine bøker. Jeg liker Cato Isaksen så godt. Det tar vel ikke lenge før jeg tar fatt på denne igjen, tenker jeg. Det har ikke noe å si hvor lang pause jeg tar fra en bok - for jeg glemmer aldri handlingen likevel. Jeg husker handlingen i hver eneste bok jeg leser og har lest. Rart det der, men det har alltid vært slik.

Det er bøkene jeg leser nå for tiden. Hva leser du? Hiv deg med på Anettes boktema du også!

Ha en fin torsdagskveld. Nå er det på tide å koke seg litt kaffe og lese litt videre:)

8 kommentarer:

 1. Det er ikke noe særlig å ikke ha engeri til å gjøre det det en har lyst til, så jeg håper det tar seg litt opp igjen. Jakthundene er en bok jeg kunne tenkt meg og lest og jeg har heller ikke lest noe som helst av Unni Lindell før. Tusen takk for boktips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen årsak, Beathe. Alltid hyggelig å gi noen boktips:)
   Ja, håper energien kommer tilbake igjen. Det er så mye jeg vil få gjort, men gidder ikke. Det er en ekkel følelse som jeg håper går over om ikke altfor lenge.

   Slett
 2. Fint utvalg, tenker jeg. Lindell og Horst Lier havner nok hos meg snart - bare jeg får lest noen av dem som allerede står i bokhylla ulest...

  SvarSlett
  Svar
  1. Har mange uleste i hylla jeg også, men likevel er det stadig flere bøker jeg har lyst på. Et syndrom det der, gitt:)
   Men sånn er det vel å være oss bokelskere;P

   Slett
 3. Åh, Boktyven er bare den beste boken jeg noensinne har lest!!! Gleder meg til å høre hva du syns om den :) Forøvrig var det mange gode tips her!! God helg og klem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kommer nok til å ta litt tid før Boktyven omtale kommer, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves:P Ha en god helg du også Anette og klem tilbake:)

   Slett
 4. Skjønner hvordan det ikke er å ha skrivelyst, har litt sånn jeg også for tiden. Men satser på at den kommer tilbake:) Leselyst, det har jeg derimot:) Boktyven likte jeg kjempegodt:) Har også Across the universe boken. Men den ligger urørt i bokhyllen min, går å ser på den imellom siden den har så fint bokomslag. Gleder meg da å lese den:) Kos deg med bøkene og håper skrivelysten kommer snart sigende tilbake:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skrivelysten har ikke vært der helt i det siste. Mange andre ting har også vært et stort tiltak denne uka på grunn av manglende energi. Så håper at det går over. Og jeg får større og større tro på boka Boktyven siden dere roser den opp i skyene:)
   Og Across the universe har jeg også hatt ulest i hylla en god stund, men syntes det var på tide å ta den frem:)

   Kos deg med lesing du også og god helg!:)

   Slett