7. oktober 2009

En subtil hevn av Stella Cameron - kjedelig bok om ulykkelig kjærlighet og hevn

Jeg kan ikke fortsette slik, sa Hattie. – Du fortjener å få vite hva jeg hadde tenkt å gjøre. Jeg ønsket å bruke et forhold til deg slik at jeg fikk tak i pengene som jeg trenger fortere. Hun skulle til å strekke hånden, men han holdt den der den var. – Du er så snill John. Du har trodd at jeg var bedre enn det jeg er. Jeg trenger pengene slik at jeg kan betale gjelden til foreldrene mine. Da har jeg tenkt å forlate Mr. Leggit. Å få pengene i små beløp fra ham tar så lang tid. Jeg hadde tenkt at hvis jeg kunne true ham med sidespranget mitt, true med å la alle vennene hans få vite at jeg hadde vært utro, ville han betale meg rikelig for å holde munn.







Originaltittel: A useful affair

Norsk tittel: En subtil hevn

Forfatter: Stella Cameron

Sjanger: thriller

Antall sider: 411

Lesetid: 16 dager



Bakpå: En ondskapsfull mann tyr til alle midler for å bli akseptert av sosieteten. En ung kvinne er villig til å ofre hva som helst for sine elskede foreldre. En stilig marki vil hevne fetterens morder.



Markien av Granville sverget på sin Petter og hans kone. Det var den formuende oppkomlingen Bernard Leggit som st bak ugjerningen. Og selv om mannen ga inntrykk av å være usårbar, hadde han en akilleshæl: konen Hattie. Derfor ville markien forføre Hattie Leggit for å vanære hennes mann. Oppgaven virket enkel, for Mr. Leggit ville mer enn gjerne omgås Granvilles finere kretser og briske seg med sin bedårende kone.

 
Ingen ante at hun også hadde planer…  



Oppsummering: Hattie er ulykkelig gift med den rike og mektige Bernard Leggit. Hun kan ikke fordra ham, men hun er gift med ham kun for å skaffe noen slanter til foreldrene sine som lever i verre vilkår. Men å være gift med Leggit er ikke så lett og tjene penger tar tid. Han er en ufyselig mann som kun er opptatt av at hun skal skaffe ham en sønn, en arving og hjelpe ham med å smiske seg inn i høyere og finere kretser. Han bruker henne til å få de andre til å misunne seg og gi ham høyere prestige. Mens Hattie er ulykkelig gift treffer hun en mann ved navn John som hun faller pladask for og sammen legger de en plan.



Ettertanke: Har egentlig ikke så mye å si om denne boka annet enn at den var kjedelig og nesten uoverkommelig. Jeg gir aldri opp en bok, men var fristet til det mange ganger mens jeg leste denne. Kom meg gjennom den til slutt. Det var langt ifra like spennende som jeg hadde håpet på. Føler heller ikke jeg ble så godt kjent med karakterene så jeg brydde meg ikke om hva som skjedde og hva som ville skje med dem. Gledet meg bare til å lese en annen bok mens jeg leste denne og var lettet da jeg kom til siste side. Så denne forfatteren kommer jeg trolig ikke til å lese mer av. Det føltes ut som å lese en bok hvor absolutt ingenting skjedde. Ikke før på de omtrent tjue siste sidene, men da hadde tålmodigheten forsvunnet for lenge siden.



Høydepunkt: Interessant å lese fra en annen periode enn i den vi lever nå.



Lavpunkt: Tynn og kjedelig historie med for mange sider.



Terningkast: 2


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar